AZITROMICINA 100mg/5ml prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …

AZITROMICINA 100mg/5ml – prospect

Avertisment!
AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala este un medicament.
Folositi AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala doar daca v-a fost prescris de un medic.Azitromicina Sandoz 100mg/5ml
Pulbere pentru suspensie orala

Azitromicina Sandoz 200mg/5ml
Pulbere pentru suspensie orala

Substanta activa este azitromicina.
Celelalte componente sunt:
Azitromidna Sandoz 100mg/5 ml Pulbere pentru suspensie orala: zahar rafinat, zahar pudra, guma Xantan, hidroxipropilcelulozo, fosfat rrisodic anhidru, dioxid de siliciu colloidal anhidru, aspartam, crema caramel, dioxid de titan (E171).
Azitromidna Sandoz 200mg/5 ml Pulbere pentru suspensie orala: zahar rafinat, zahar pudra, guma Xantan, hidroxipropilceluloza, fosfat frisodic anhidru, dioxid de siliciu colloidal anhidru, aspartam, crema caramel, dioxid de titan (E171).

CE ESTE AZITROMICINA Sandoz PULBERE PENTRU SUSPENSIE ORALA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA?
Azitromicina apartine clasei de antibiotice numite macrolide.

Ambalaj:
Azitromicina Sandoz 100mg/5 ml Pulbere pentru suspensie orala
Cutie cu un flacon din PEID ce contine 16,5 g pulbere pentru 20 ml suspensie orala si o seringa pentru administrare orala.

Azitromcina Sandoz 200mg/5 ml Pulbere pentru suspensie orala
– Cutie cu un flacon din PEID ce contine 12,4 g pulbere pentru 15 ml suspensie orola si o seringa pentru administrare orala.
– Cutie cu un flacon din PEID ce contine 16,5 g pulbere pentru 20 ml suspensie orala si o seringa pentru administrare orala.
– Cutie cu un flacon din PEID ce contine 18,6 g pulbere pentru 22,5 ml suspensie orala si o seringa pentru administrare orala.
– Cutie cu un flacon din PEID ce contine 24,8 g pulbere pentru 30 ml suspensie orala si o seringii pentru administrare orala.
– Cutie cu un flacon din PEID ce contine 31 g pulbere pentru 37,5 ml suspensie orala si o seringa pentru administrare orala.

Indicatii terapeutice
Infectii determinate de microorganisme sensibile la azitromicina:
– infectii ale tractului respirator superior: sinuzite, faringite, amigdalite, otite medii acute;
– infectii ale cailor respiratorii inferioare: bronsite acute si pneumonii usoare sau moderat – severe comunitare;
– infectii ale pielii si tesuturilor moi: eritem cronic migrator (primul stadiu al boreliozei Lyme), erizipel, impetigo, piodermita;
– infectii genitale necomplicate determinate de Chlamydia trachomatis;

Totusi, pentru tratamentul faringitelor cu Streptococcus pyogenes si profilaxio reumatismului articular acut, penicilina este medicamentul standard, de prima intentie. Trebuie avute in vedere informatiile locale oficiale, de exemplu recomandarile nationale privind prescrierea si utilizarea corecta a medicamentelor antimicrobiene.

INAINTE SA UTILIZATI AZITROMICINA Sandoz PULBERE PENTRU SUSPENSIE ORALA
Nu utilizati Azitromidna Sandoz Pulbere pentru suspensie orala daca:
– sunteti alergic la azitromicina, la alte macrolide sau la oricare dintre excipienti produsului;
– aveti sau ati avut o boala hepatica severa (cu insuficienta hepatica severa);
– utilizati concomitent alcaloizi din secara cornuta (dihidroergotamina, ergotamina) sau cisaprida.

Aveti o grija deosebita cand utilizati Azitromidna Sandoz Pulbere pentru suspensie orala
Ca si pentru alte macrolide, au fost raportate rare reactii alergice severe, incluzand edemul angioneurotic si onafiiaxia (rareori letala). Unele dintre aceste reactii adverse la azitromicina au determinat simptome recurente si au necesitat o perioada mai indelungata de observatie si tratament.
Posibilitatea recurentei manifestarilor la intreruperea tratamentului simptomatic necesita prelungirea supravegherii pacientultui si eventual a tratamentului.
Ca si in cazul utilizarii altor antibiotice, se recomanda observarea semnelor de aparitie a suprainfectiilor cu microorganisme rezistente, inclusiv fungi.
Colita pseudomembranoasa a fost raportata la utilizarea antibioticelor macrolidice. De aceea acest diagnostic trebuie luat in considerare la pacientii la care a aparut diaree dupa initierea tratamentului cu azitromicina.
Nu exista studii studii privind siguranta si eficacitatea terapiei de lunga durata cu azitromicina pentru indicatiile mentionate. Ca si in cazul utilizarii altor antibiotic, la aparitia infectiilor recurente, trebuie avut in vedere tratamentul cu alt agent antibacterian.
Datorita posibilitatii teoretice de ergofism, azitromicina nu ar trebui utilizata concomitent cu derivatii din ergot.
Azitromicina trebuie utilizata cu prudenta la pacientii cu afectiuni neurologice sau psihiatrice. In tratamentul cu alte macrolide a fost observata prelungirea repolarizarii si a intervalului QT, dovedind prezenta riscului dezvoltarii aritmiei cardiace si aparitia torsadei varfurilor. Nu este insa obligatorie excluderea azitromicinei la pacientii cu un risc crescut de repolarizare prelungita.
Utilizarea in insuficienta renala: Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala usoara (clearance-ul creatininei > 40 ml/min). Pentru pacientii cu insuficienta renala mai severa
(clearance-ul creatininei

AZITROMICINA 100mg/5ml – detalii si pret

DCI medicament: AZITHROMYCINUM
Forma farmaceutica: pulb. pt. susp. orala
Cantitate/ambalaj: 1 pulb. pt. susp. orala
Doza (concentratia): 100mg/5ml
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. DIN PEID CONTINAD PULB. PT. 20 ML SUSP. ORALA + SERINGA DOZATOARE DIN PE/PP
Firma: SANDOZ SRL
Tara: Romania
Cod ATC: J01FA10
Cod CIM: W42901001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala este un medicament.
Folositi AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu AZITROMICINA 100mg/5ml pulbere pt. susp. orala a unei probleme de sanatate.

azitromicina 200mg5ml

Index medicamente