AVELOX 400 mg prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …AVELOX 400mg – prospect

Avertisment!
AVELOX 400mg tablete film. este un medicament.
Folositi AVELOX 400mg tablete film. doar daca v-a fost prescris de un medic.AVELOX 400mg

Indicatii:
Tratamentul infectiilor determinate de germeni sensibili: infectii ale tractului respirator: acutizarea bronsitelor cronice, pneumonia nosocomiala, sinuzitele acute; infectii necomplicate ale tegumentelor si anexelor.

Doze si administrare:
Durata tratamentului depinde de severitatea bolii si de rezultatul testelor clinice si bacteriologice; se recomanda administrarea timp de 5 zile in acutizarea bronsitelor cronice, 10 zile in pneumonia nosocomiala, 7 zile in sinuzitele acute si 7 zile in infectiile necomplicate ale tegumentelor si anexelor. Doza recomandata pentru toate indicatiile este de 400mg moxifloxacina o data pe zi; aceasta doza nu trebuie depasita. Comprimatele trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid, independent de orarul meselor. Nu este necesara ajustarea dozei la varstnici, la cei cu insuficienta hepatica usoara sau moderata, la cei cu insuficienta renala (inclusiv pentru clearance al creatininei 30 ml/min si 1,73 m2). copii: Administrarea moxifloxacinei la copii si adolescenti in perioada de crestere este contraindicata.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la moxifloxacina, la alte chinolone sau la oricare dintre excipienti; sarcina si alaptare; copii si adolescenti. Moxifloxacina nu este recomandata la pacientii cu insuficienta hepatica severa.

Atentionari:
S-a demonstrat ca moxifloxacina poate prelungi, la unii pacienti, intervalul QT. De aceea, acest medicament trebuie evitat la pacientii cu intervalul QT prelungit, cu hipokaliemie necorectata si la pacientii tratati cu antiaritmice din clasa IA (de ex. chinidina, procainamida) sau clasa III (de ex. miodarona, sotalol), datorita lipsei de experienta. Nu trebuie exclus insa un efect aditiv al moxifloxacinei cu medicamentele ce prelungesc intervalul QT cum ar fi: cisaprida, eritromicina, antipsihotice si antidepresive triciclice. In timpul terapiei cu chinolone pot sa apara convulsii, inflamatii si rupturi ale tendoanelor, in special la varstnici si la pacientii tratati cu glucocorticoizi. Pacientii trebuie sfatuiti sa evite expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete si la soare. Administrarea moxifloxacinei la gravide si femei care alapteaza este contraindicata.Pacientii trebuie avertizati ca, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie sa-si testeze reactivitatea.

Reactii adverse:
Dureri abdominale, cefalee, greata, diaree, varsaturi, dispepsie, tulburari ale gustului, ameteala.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului AVELOX 400mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu AVELOX 400mg tablete film. a unei probleme de sanatate.AVELOX 400mg – detalii si pret

DCI medicament: MOXIFLOXACINUM
Forma farmaceutica: comprimate film.
Cantitate/ambalaj: 5 comprimate film.
Doza (concentratia): 400mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. ALB OPAC PP/AL X 5 COMPRIMATE FILM.
Firma: BAYER HEALTHCARE AG
Tara: Germania
Cod ATC: J01MA14
Cod CIM: W42166002
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
AVELOX 400mg tablete film. este un medicament.
Folositi AVELOX 400mg tablete film. doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului AVELOX 400mg tablete film.
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu AVELOX 400mg tablete film. a unei probleme de sanatate.

avodart 0 5mg

Index medicamente