ALPHA D3 0.25 prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …ALPHA D3 0.25 mcg – prospect

Avertisment!
ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi este un medicament.
Folositi ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi doar daca v-a fost prescris de un medic.ALPHA D3 0.25

COMPOZITIE

ALPHA D3 0.25 mcg

O capsula moale contine alfacalcidol 0.25 mcg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa), oxid rosu de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil).

ALPHA D3 0. 5 mcg

O capsula moale contine alfacalcidol 0.5 mcg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa), dioxid de titan (E171), oxid rosu de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil).

ALPHA D3 1 mcg

O capsula moale contine alfacalcidol 1 mcg si excipienti: acid citric anhidru, galat de propil, DL-a-tocoferol, alcool etilic anhidru,ulei de arahide, gelatina, glicerol 85%, anidrisorb 85/70 ( sorbitol, sorbitan anhidride, manitol, polioli superiori, apa),dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E 172), cerneala comestibila neagra A 103 79 (selac, oxid negru de fer (E 172), alcool etilic denaturant, alcool izopropilic, 1-butanol si acetat de etil).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICA
Vitamina D si analogi; cod ATC: A11CC03

INDICATII TERAPEUTICE
o Tratament curativ al osteodistrofiei renale la pacienti cu insuficienta renala in stadiu de uremie, adulti si copii, inainte de inceperea dializei – clearance al creatininei mai mic de 30ml/min si 1,73 mp. Osteodistrofia renala trebuie diagnosticata inainte de inceperea tratamentului – prin examen radilogic si/sau cresterea fosfatazei alkaline si scaderea calcemiei sub 95mg/l;

o Tratament preventiv al osteodistrofiei renale la copii si adulti cu insuficienta renala, nedializati, numai in caz de hiperparatiroidism diagnosticat si doar dupa corectarea hiperfosfatemiei;

o Rahitism pseudocarential;

o Rahitism si osteomalacie prin hipofosfatemie vitamino-rezistente, in asociere cu fosfati si vitamina D;

o Hipoparatiroidism;

o Prevenirea hipocalcemiei post-paratiroidectomie in cazul hiperparatiroidismului primar sau tertiar;

o Osteoporoza.

CONTRAINDICATII
o hipercalcemie ( mai mare de 2,6 mmol/l);

o hiperfosfatemie ( cu exceptia celei din hipoparatiroidism);

o hipermagnezemie;

o hipersensibilitate la vitamina D sau la oricare dintre componentele produsului.

PRECAUTII
Tratamentul trebuie supravegheat prin urmarirea calcemiei si fosfatemiei, cel putin o data de 3 luni. Se va prescrie alfacalcidol numai cand exista facilitati pentru monitorizarea calcemiei si a altor parametri biochimici. De asemenea, trebuie urmarite creatinina, magneziul, fosfataza alcalina si calciuria la pacientii care nu fac dializa.

Se recomanda supravegherea pacientului, mai ales in perioada stabilirii dozei utile si in momentul aparitiei efectului favorabil al medicamentului, deoarece, atunci cand concetratia plasmatica a fosfatazei alkaline scade si apare ameliorare neta a imaginii radiologice, doza de alfacalcidol se poate reduce.

Trebuie evitata aparitia hipercalcemiei, hiperfosfatemiei si hipercalciuriei.

INTERACTIUNI
Pacientii care primesc tratament digitalic concomitent cu alfacalcidol trebuie supravegheati, deoarece hipercalcemia poate provoca aritmii.

Pacientii care primesc tratament cu barbiturice sau alte anticonvulsivante cu actiune inductoare enzimatica pot necesita o doza mai mare de alfacalcidol pentru a produce efectul dorit. Absorbtia alfacalcidolului poate fi scazuta de administrarea concomitenta de colestiramina, colestipol, sucralfat sau a unor cantitati mari de antiacide – compusi de aluminiu. Este necesara prudenta daca se administreaza antiacide sau laxative care contin magneziu la pacientii dializati cronic, care primesc alfacalcidol, deoarece poate sa apara hipermagnezemie.

La pacientii care primesc diuretice tiazidice concomitant cu alfacalcidol, creste riscul de hipercalcemie.

Nu se vor administra vitamina D si derivati in timpul tratamentului cu alfacalcidol, din cauza posibilitatii sumarii efectelor si a riscului crescut de hipercalcemie.

ATENTIONARI SPECIALE
Hiperparatiroidismul autonom (primar sau tertiar) si osteomalacia prin intoxicatie cu aluminiu nu sunt indicatii ale tratamentului cu alfacalcidol.

Produsul se va administra cu prudenta la pacientii cu litiaza renala.

Copii :

ALPHA D3 capsule moi nu este recomandat copiilor cu greutatea sub 20 kg.

Sarcina si alaptare :

Sarcina

Studiile efectuate la animalele de laborator nu au demonstrate ca alfacalcidolui prezinta toxicitate maternal sau fetala. In absenta datelor complete privind efectele la femeia gravida, produsul se va administra in timpul sarcinii numai daca este necesar, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.

Alaptare

Desi nu a fost clar stabilit, concentratiile crescute ale vitaminei D3 – 1.25- dihidroxi, care apar in laptele mamelor tratate cu alfcalcidol, ar putea influenta metabolismul calcic al sugarului; in functie de importanta tratamentului pentru mama, se vor lua in considerare fie intreruperea alaptarii, fie oprirea administrarii produsului.

CAPACITATEA DE A CONDUCE VEHICULE SAU A FOLOSI UTILAJE
Produsul nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folsi utilaje.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Osteodistrofie renala :

Doza recomandata pentru tratamentul curative la adult este de 1-2 mcg alfacalcidol pe zi. Se recomanda inceperea tratamentului cu 0,5-1mcg alfacalcidol pe zi la adulti si copii cu greutate peste 20 kg. Ulterior, doza se va ajusta pentru a mentine un raport fosfocalcic normal.

Doza recomandata pentru tratamentul preventiv este de 0,5-1mcg alfacalcidol pe zi la adulti si copii cu greutate peste 20 kg.

Rahitism pseudocarential :

Se recomanda initierea tratamentului cu doze de 2-4 mcg alfacalcidol pe zi ; pentru tratamentul de intretinere se administreaza 0,75-2 mcg alfacalcidol pe zi.

In formele cu alopecie se administreaza 5-8 mcg alfacalcidol pe zi, in asociere cu fosfati.

Rahitism si osteomalacie prin hipofosfatemie vitamino-rezistente :

Doza recomandata este de 1-6 mcg alfacalcidol pe zi, in asociere cu fosfati.

Hipoparatiroidism si pseudohipoparatiroidism :

Doza recomandata la adulti si la copii cu greutate peste 20 kg este de 1-3 mcg alfacalcidol pe zi.

Osteoporoza:

Doza recomandata este de 0,5 mcg alfacalcidol pe zi.

In functie de raspunsul biochimic, doza initiala va fi ajustata pentru a evita hipercalcemia. Calciul plasmatic ve fi determinat initial saptamanal. Doza de ALPHA D3 poate fi marita la nevoie, prin cresteri de 0,25-05, mcg alfacalcidol pe zi. Cei mai multi pacienti raspund la doze de 1-3 mcg alfacalcidol pe zi. Dupa stabilirea dozei, calcemia poate fi masurata o data la 2-4 saptamani. Capsulele se vor inghiti cu putina apa, fara a le mesteca, suge sau sfarama.

REACTII ADVERSE
In cazul insuficientei renale, riscurile majore ale alfacalcidolului sunt hioercalcemia si hiperfosfatemia, putand sa apara calcificari ale tesuturilor moi – cornee, conjunctivita, piele, vase, rinichi.

In cazul hipoparatiroidismului si hipofosfatemiei vitaminorezistente, riscul este reprezentat de hipercalcemie cu hipercalciurie; acest fenomen poate fi prevenit prin intreruperea administrarii alfacalcidonului atunci cand calciuria depaseste 6mg/kg si zi.

SUPRADOZAJ
Hipercalcemia se manifesta clinic prin stare generala alterata, oboseala, ameteli, somnolenta, cefalee, breata, uscaciune a gurii, constipatie, diaree, voma, dureri abdominale sau alte stari de discomfort gastrointestinal, dureri musculare, osoase si articulare, prurit sau palpitatii.

Tratament :

Daca apare hipercalcemia se va inceta administrarea de ALPHA D3, normalizarea concentratiei plasmatice a calciului realizandu-se in aproximativ o saptamana.

Hipercalcemia severa necesita spitalizare, reechilibrare hidroelectronica, la nevoie se administreaza diuretice sau glucocorticoizi.

In supradozajul acut, tratamentul precoce cu spalaturi gastrice si/sau administrare de carbine medicinal activate pot reduce absolute, ia si determina eliminarea produsului prin materiile fecale.

PASTRARE
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi a unei probleme de sanatate.ALPHA D3 0.25 mcg – detalii si pret

DCI medicament: ALFACALCIDOLUM
Forma farmaceutica: caps. moi
Cantitate/ambalaj: 50 caps. moi
Doza (concentratia): 0.25mcg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 FLAC. DIN PPID X 50 CAPS. MOI
Firma: PHARMACEUTICALS S.R.L.
Tara: Romania
Cod ATC: A11CC03
Cod CIM: W00231001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi este un medicament.
Folositi ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ALPHA D3 0.25 mcg capsule moi a unei probleme de sanatate.

alpha d3 0 50mcg