ACICLOVIR TIS 50mg/g pret compensat

Pret ul compensat in functie de categoria ta asigurat (salariat; pensionar; copil; pensie mai mica decat 900 de lei … ). Pret ul medicamentelor care nu se compenseaza. Pret ul echivalentelor unui medicament (medicamente asemanatoare)

Clasificarea anatomica terapeutica si chimica a medicamentului

ACICLOVIR TIS 50mg/g

Cod ATC: D06BB03
Aparatul sau sistemul asupra caruia actioneaza medicamentul: D – preparate dermatologice
Nivelul terapeutic al medicamentului: D06 – antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic
Nivelul farmacoterapeutic al medicamentului: D06B – chimioterapice preparate pentru aplicatii locale
Structura chimica a medicamentului: D06BB – antivirale

Detalii medicament:

ACICLOVIR TIS 50mg/g

Cod CIM: W53041001
DCI medicament: ACICLOVIRUM
Denumire comerciala: ACICLOVIR TIS 50mg/g
Forma farmaceutica: CREMA
Bucati pe unitate de ambalaj: 1 CREMA
Doza (concentratia): 50mg/g
Forma de prezentare: CUTIE X 1 TUB DIN PEJD X 15 G CREMA
Firma: TIS FARMACEUTIC SA
Tara: ROMANIA

Pret

Medicamentele din Lista de medicamente compensate au ACELASI PRET COMPENSAT in toate farmaciile.
Exceptand discountul – foarte mic – din unele farmacii pentru aceleasi medicamente trebuie sa platiti in orice farmacie acelasi pret.

VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Informatiile privind medicamantul ACICLOVIR TIS 50mg/g au caracter informativ. Nu folositi informatiile prezentate in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ACICLOVIR TIS 50mg/g a unei probleme de sanatate.

acid acetilsalicilic 500 mg

Inapoi la Index medicamente

ACICLOVIR 5% CREMA

Particularitati farmacologice:

Este un analog aciclic sintetic al unui nucleozid purinic. Poate fi considerat ca un promedicament deoarece pentru a deveni activ trebuie supus fosforilarii prin intermediul timidin-kinazei. Monofosfatul este transformat ulterior in difosfat de guanilat-kinaza, apoi in trifosfat de o serie de enzime celulare. Aciclovirul-trifosfat interfera cu ADN polimeraza virala si inhiba replicarea ADN-ului viral. Este activ fata de Herpes simplex tip 1 (HSV-1) si 2 (HSV-2), Varicella zoster (VZV), Epstein-Barr (EBV) si citomegalovirus (CMV). Virusurile sunt enumerate in ordinea descrescanda a sensibilitatii lor la aciclovir. Aciclovirul este putin toxic pentru celulele neinfectate din cauza ca 1) acestea il utilizeaza intr-o masura mai mica, 2) il transforma mai putin in forma activa si 3) ADN-polimeraza umana este mai putin sensibila la forma lui activa.

Indicatii:

Infectiile diseminate ale nou-nascutilor, genitale, encefalita cu Herpes simplex, herpesul muco-cutanat, Herpes zoster, Varicella. Keratitele si alte afectiuni oftalmice provocate de Herpes simplex. Profilaxia recidivelor de Herpes simplex la pacientii normoimuni si a infectiilor cu Herpes simplex la pacientii imunodeficienti.

Utilizare:

Adulti 200-800mg p.o. de 2-5 ori pe zi. Copii peste 6 ani pana la 3,2 g/zi, 2-6 ani 1-1,6 g/zi, sub 2 ani 500-800mg/zi, divizata in 4 prize. Durata tratamentului este de minimum 5 zile. In insuficienta hepatica cu clearance-ul creatininei 25-10 ml/min – 800mg de 3 ori pe zi, sub 10 ml/min – 200mg de 2 ori pe zi in herpesul simplu si 800mg de 2 ori pe zi in Herpes zoster si Varicella. Perfuziile i/v, adulti 5-10mg/kg la intervale de 8 ore; in encefalita herpetica si Herpes zoster 10mg/kg de 3 ori pe zi 10 zile; copii de la 3 luni la 12 ani 250mg/m 2 la fiecare 8 ore; nou-nascuti 10mg/kg de 3 ori pe zi. In insuficienta renala cu CC 50-25 ml/min dozele indicate la fiecare 12 ore, 25-10 ml/min o data in 24 ore si sub 10 ml/min 125mg/m2 o data in 24 ore. Linimentul oftalmic se introduce in sacul conjunctival de 5 ori pe zi cel putin 3 zile. Crema de 5-6 ori pe zi (la fiecare 3-4 ore, exceptand somnul). In caz de necesitate inca 5 zile.

Supradozaj:

Cresterea creatininemiei, insuficienta renala prin obstructia tubilor contorsi de catre cristalele de aciclovir, letargie, convulsii, coma. Pentru prevenirea cristaluriei se recomanda administrarea a 500 ml lichid pentru fiecare gram de aciclovir.

Tratament: Hemodializa. Dializa peritoneala este mai putin eficienta. In aplicarea topica supradozajul este improbabil deoarece aciclovirul se absoarbe putin transcutan.

Efecte adverse:

Greata, varsaturi, diaree, colici intestinale, eruptii cutanate, cefalee, oboseala, febra; rar alopecie, cresterea tranzitorie a activitatii transaminazelor hepatice, nivelului bilirubinei si creatininei in sange. In administrarea i/v sunt posibile afectiuni neurologice reversibile (tremor, excitatie, convulsii, halucinatii, psihoza, coma); in extravazare – inflamatii locale; in aplicarea pe conjunctiva – iritatie locala, keratopatie, blefarita, conjunctivita; in aplicarea pe piele iritatie, durere acuta, descuamatie, eritem, xerodermie.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la preparat, afectiunile neurologice, varsta sub 3 luni.

Interactiuni:

Substantele nefrotoxice si probenecidul maresc toxicitatea aciclovirului.

Precautii:

Afectiunile renale, varsta frageda si batranii cu clearance-ul creatininei scazut.