ACICLOVIR prospect pret compensat

Saitul care te invata cum sa nu te lasi jecmanit in farmacie, pret compensat, necompensat, pret de referinta, echivalentele medicamentului, prospect …ACICLOVIR 400mg – prospect

Avertisment!
ACICLOVIR 400mg capsule este un medicament.
Folositi ACICLOVIR 400mg capsule doar daca v-a fost prescris de un medic.ACICLOVIR

Particularitati farmacologice:

Este un analog aciclic sintetic al unui nucleozid purinic. Poate fi considerat ca un promedicament deoarece pentru a deveni activ trebuie supus fosforilarii prin intermediul timidin-kinazei. Monofosfatul este transformat ulterior in difosfat de guanilat-kinaza, apoi in trifosfat de o serie de enzime celulare. Aciclovirul-trifosfat interfera cu ADN polimeraza virala si inhiba replicarea ADN-ului viral. Este activ fata de Herpes simplex tip 1 (HSV-1) si 2 (HSV-2), Varicella zoster (VZV), Epstein-Barr (EBV) si citomegalovirus (CMV). Virusurile sunt enumerate in ordinea descrescanda a sensibilitatii lor la aciclovir. Aciclovirul este putin toxic pentru celulele neinfectate din cauza ca 1) acestea il utilizeaza intr-o masura mai mica, 2) il transforma mai putin in forma activa si 3) ADN-polimeraza umana este mai putin sensibila la forma lui activa.

Indicatii:

Infectiile diseminate ale nou-nascutilor, genitale, encefalita cu Herpes simplex, herpesul muco-cutanat, Herpes zoster, Varicella. Keratitele si alte afectiuni oftalmice provocate de Herpes simplex. Profilaxia recidivelor de Herpes simplex la pacientii normoimuni si a infectiilor cu Herpes simplex la pacientii imunodeficienti.

Utilizare:

Adulti 200-800mg p.o. de 2-5 ori pe zi. Copii peste 6 ani pana la 3,2 g/zi, 2-6 ani 1-1,6 g/zi, sub 2 ani 500-800mg/zi, divizata in 4 prize. Durata tratamentului este de minimum 5 zile. In insuficienta hepatica cu clearance-ul creatininei 25-10 ml/min – 800mg de 3 ori pe zi, sub 10 ml/min – 200mg de 2 ori pe zi in herpesul simplu si 800mg de 2 ori pe zi in Herpes zoster si Varicella. Perfuziile i/v, adulti 5-10mg/kg la intervale de 8 ore; in encefalita herpetica si Herpes zoster 10mg/kg de 3 ori pe zi 10 zile; copii de la 3 luni la 12 ani 250mg/m 2 la fiecare 8 ore; nou-nascuti 10mg/kg de 3 ori pe zi. In insuficienta renala cu CC 50-25 ml/min dozele indicate la fiecare 12 ore, 25-10 ml/min o data in 24 ore si sub 10 ml/min 125mg/m2 o data in 24 ore. Linimentul oftalmic se introduce in sacul conjunctival de 5 ori pe zi cel putin 3 zile. Crema de 5-6 ori pe zi (la fiecare 3-4 ore, exceptand somnul). In caz de necesitate inca 5 zile.

Supradozaj:

Cresterea creatininemiei, insuficienta renala prin obstructia tubilor contorsi de catre cristalele de aciclovir, letargie, convulsii, coma. Pentru prevenirea cristaluriei se recomanda administrarea a 500 ml lichid pentru fiecare gram de aciclovir.

Tratament: Hemodializa. Dializa peritoneala este mai putin eficienta. In aplicarea topica supradozajul este improbabil deoarece aciclovirul se absoarbe putin transcutan.

Efecte adverse:

Greata, varsaturi, diaree, colici intestinale, eruptii cutanate, cefalee, oboseala, febra; rar alopecie, cresterea tranzitorie a activitatii transaminazelor hepatice, nivelului bilirubinei si creatininei in sange. In administrarea i/v sunt posibile afectiuni neurologice reversibile (tremor, excitatie, convulsii, halucinatii, psihoza, coma); in extravazare – inflamatii locale; in aplicarea pe conjunctiva – iritatie locala, keratopatie, blefarita, conjunctivita; in aplicarea pe piele iritatie, durere acuta, descuamatie, eritem, xerodermie.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la preparat, afectiunile neurologice, varsta sub 3 luni.

Interactiuni:

Substantele nefrotoxice si probenecidul maresc toxicitatea aciclovirului.

Precautii:

Afectiunile renale, varsta frageda si batranii cu clearance-ul creatininei scazut.

Important!
Acesta este un prospect informativ al medicamentului ACICLOVIR 400mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ACICLOVIR 400mg capsule a unei probleme de sanatate.Preturi
Pret

ACICLOVIR 400mg – detalii si pret

DCI medicament: ACICLOVIRUM
Forma farmaceutica: caps.
Cantitate/ambalaj: 10 caps.
Doza (concentratia): 400mg
Forma de prezentare: CUTIE X 1 BLIST. AL/PVC X 10 CAPS.
Firma: ARENA GROUP S.A.
Tara: Romania
Cod ATC: J05AB01
Cod CIM: W53676001
VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Atentionare!
ACICLOVIR 400mg capsule este un medicament.
Folositi ACICLOVIR 400mg capsule doar la indicatia medicului.
Prospectul din aceasta pagina este un prospect informativ al medicamentului ACICLOVIR 400mg capsule
Nu folositi informatiile din prospect in scopul tratarii cu ACICLOVIR 400mg capsule a unei probleme de sanatate.

aciclovir tis 50mgg

Index medicamente