ACICLOVIR HYPERION pret compensat

Pret ul compensat in functie de categoria ta asigurat (salariat; pensionar; copil; pensie mai mica decat 900 de lei … ). Pret ul medicamentelor care nu se compenseaza. Pret ul echivalentelor unui medicament (medicamente asemanatoare)

Clasificarea anatomica terapeutica si chimica a medicamentului

ACICLOVIR HYPERION

Cod ATC: D06BB03
Aparatul sau sistemul asupra caruia actioneaza medicamentul: D – preparate dermatologice
Nivelul terapeutic al medicamentului: D06 – antibiotice si chimioterapice de uz dermatologic
Nivelul farmacoterapeutic al medicamentului: D06B – chimioterapice preparate pentru aplicatii locale
Structura chimica a medicamentului: D06BB – antivirale

Detalii medicament:

ACICLOVIR HYPERION

Cod CIM: W52146002
DCI medicament: ACICLOVIRUM
Denumire comerciala: ACICLOVIR HYPERION
Forma farmaceutica: CREMA
Bucati pe unitate de ambalaj: 1 CREMA
Doza (concentratia): 50mg/g
Forma de prezentare: CUTIE X 1 TUB DIN AL X 15 G CREMA
Firma: HYPERION S.A.
Tara: ROMANIA

Pret

Medicamentele din Lista de medicamente compensate au ACELASI PRET COMPENSAT in toate farmaciile.
Exceptand discountul – foarte mic – din unele farmacii pentru aceleasi medicamente trebuie sa platiti in orice farmacie acelasi pret.

VEZI
pretul medicamentului
si al echivalentelor

Informatiile privind medicamantul ACICLOVIR HYPERION au caracter informativ. Nu folositi informatiile prezentate in scopul diagnosticarii sau tratarii cu ACICLOVIR HYPERION a unei probleme de sanatate.

aciclovir mk

Inapoi la Index medicamente

ACICLOVIR 5% CREMA

Particularitati farmacologice:

Este un analog aciclic sintetic al unui nucleozid purinic. Poate fi considerat ca un promedicament deoarece pentru a deveni activ trebuie supus fosforilarii prin intermediul timidin-kinazei. Monofosfatul este transformat ulterior in difosfat de guanilat-kinaza, apoi in trifosfat de o serie de enzime celulare. Aciclovirul-trifosfat interfera cu ADN polimeraza virala si inhiba replicarea ADN-ului viral. Este activ fata de Herpes simplex tip 1 (HSV-1) si 2 (HSV-2), Varicella zoster (VZV), Epstein-Barr (EBV) si citomegalovirus (CMV). Virusurile sunt enumerate in ordinea descrescanda a sensibilitatii lor la aciclovir. Aciclovirul este putin toxic pentru celulele neinfectate din cauza ca 1) acestea il utilizeaza intr-o masura mai mica, 2) il transforma mai putin in forma activa si 3) ADN-polimeraza umana este mai putin sensibila la forma lui activa.

Indicatii:

Infectiile diseminate ale nou-nascutilor, genitale, encefalita cu Herpes simplex, herpesul muco-cutanat, Herpes zoster, Varicella. Keratitele si alte afectiuni oftalmice provocate de Herpes simplex. Profilaxia recidivelor de Herpes simplex la pacientii normoimuni si a infectiilor cu Herpes simplex la pacientii imunodeficienti.

Utilizare:

Adulti 200-800mg p.o. de 2-5 ori pe zi. Copii peste 6 ani pana la 3,2 g/zi, 2-6 ani 1-1,6 g/zi, sub 2 ani 500-800mg/zi, divizata in 4 prize. Durata tratamentului este de minimum 5 zile. In insuficienta hepatica cu clearance-ul creatininei 25-10 ml/min – 800mg de 3 ori pe zi, sub 10 ml/min – 200mg de 2 ori pe zi in herpesul simplu si 800mg de 2 ori pe zi in Herpes zoster si Varicella. Perfuziile i/v, adulti 5-10mg/kg la intervale de 8 ore; in encefalita herpetica si Herpes zoster 10mg/kg de 3 ori pe zi 10 zile; copii de la 3 luni la 12 ani 250mg/m 2 la fiecare 8 ore; nou-nascuti 10mg/kg de 3 ori pe zi. In insuficienta renala cu CC 50-25 ml/min dozele indicate la fiecare 12 ore, 25-10 ml/min o data in 24 ore si sub 10 ml/min 125mg/m2 o data in 24 ore. Linimentul oftalmic se introduce in sacul conjunctival de 5 ori pe zi cel putin 3 zile. Crema de 5-6 ori pe zi (la fiecare 3-4 ore, exceptand somnul). In caz de necesitate inca 5 zile.

Supradozaj:

Cresterea creatininemiei, insuficienta renala prin obstructia tubilor contorsi de catre cristalele de aciclovir, letargie, convulsii, coma. Pentru prevenirea cristaluriei se recomanda administrarea a 500 ml lichid pentru fiecare gram de aciclovir.

Tratament: Hemodializa. Dializa peritoneala este mai putin eficienta. In aplicarea topica supradozajul este improbabil deoarece aciclovirul se absoarbe putin transcutan.

Efecte adverse:

Greata, varsaturi, diaree, colici intestinale, eruptii cutanate, cefalee, oboseala, febra; rar alopecie, cresterea tranzitorie a activitatii transaminazelor hepatice, nivelului bilirubinei si creatininei in sange. In administrarea i/v sunt posibile afectiuni neurologice reversibile (tremor, excitatie, convulsii, halucinatii, psihoza, coma); in extravazare – inflamatii locale; in aplicarea pe conjunctiva – iritatie locala, keratopatie, blefarita, conjunctivita; in aplicarea pe piele iritatie, durere acuta, descuamatie, eritem, xerodermie.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la preparat, afectiunile neurologice, varsta sub 3 luni.

Interactiuni:

Substantele nefrotoxice si probenecidul maresc toxicitatea aciclovirului.

Precautii:

Afectiunile renale, varsta frageda si batranii cu clearance-ul creatininei scazut.