-Ce fac cand sunt la medicul de familie?

Spre deosebire de farmacist, medicul nu are nimic de castigat din faptul ca tu alegi un medicament sau altul.

Medicul de familie te poate sfatui cel mai bine in privinta medicamentelor compensate pe care vrei sa le cumperi.

Intrebarea urmatoare: Medicamentele compensate au acelasi pret in toate farmaciile?

Inapoi la CAUTARE MEDICAMENTE

12 Comentarii

 • Dan a spus:

  Ce naivi sunteti…medici chiar nu primesc nimic pentru a scrie zeci/sute de retete lunar cu un anume medicament in defavoarea altuia din aceeasi clasa…..nimic nimic….numa farmacistu fura…da da

  • admin a spus:

   Observatie prieteneasca … “medicii” … cu doi “i”
   Si medicii au partea lor de vina in jecmanirea pacientilor … da’ noi ne ocupam aici doar de ultima veriga a sistemului mafiot, farmacistii … e dreptul nostru.

 • emil iacob a spus:

  sant hadicapat gr1,se spune ca beneficiez de gratuitate la medicamente,de ce de fiecare data cand merg la farmacie platesc medicamentele? mentionez ca iau sulfasalazin,dicloreum. ce medicamente sant gratuite?va multumesc.de multe ori mi se spune ca sulfasalazinul cu denumirea veche nu o cunosc,nu se mai fabrica,se poate?

 • emil iacob a spus:

  sant hadicapat gr1,se spune ca beneficiez de gratuitate la medicamente,de ce de fiecare data cand merg la farmacie platesc medicamentele? mentionez ca iau sulfasalazin,dicloreum. ce medicamente sant gratuite?va multumesc

 • diaconu camelia a spus:

  compensarea medicamentelor cu 90%,pentru pensionari se face de la plafonul de 700 ron,sau 740 ron.multumesc mult!

  • admin a spus:

   Contractul cadru pe 2013, care stabileste cat va fi acest plafon, va intra in vigoare la 1 aprilie 2013. Vom vedea atunci care sunt modificarile. Insa este foarte probabil ca aceasta limita sa ramana la acelasi nivel (700 de lei) asa cum apare in proiectul inaintat spre aprobare care se afla pe site CNAS.

 • ovidiu a spus:

  Daca medicii de familie nu au de castigat nimic din prescrierea medicamentelor, de ce le prescriu pe cele mai scumpe si nu pe cele mai ieftine ?

  • admin a spus:

   Nici medicii nu sunt niste sfinti. Si ei profita atunci cand pot. In prescrierea medicamentelor compensate se intalnesc doua situatii.

   1. Pentru DCI-ul prescris nu exista echivalente. Adica in lista de cautare apare un singur medicament. In acest caz medicul care l-a prescris poate primi stimulente de la distribuitorul acelui medicament.

   2. Daca exista echivalente, mingea e la farmacist, care stie foarte bine ce sa faca cu ea.

 • MUTESCU STELUTA a spus:

  Mama mea are o pensie de 350 RON si are prescris de medicul specialist urmatorul tratament:aprovel 300mg,leridip 10 mg,betalok 100mg,sortis 10mg,trombex 75mg,indapamid 1,5 mg,aspenter si omez(cate 30 comprimate din fiecare pe luna).Medicul de familie i-a impartit medicatia pe 3 retete compensate.Incepand de 2 luni,indiferent la ce farmacie merge la Radauti -Suceava nu i se elibereaza toate retele compensate,motivandu-se ca are compensare prea mare de 90% si ca se depaseste plafonul de 300 ron.
  Ce inseamna acest plafon de 300 de ron si va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema mamei mele,deoarece unul din cele trei medicamente scumpe este scos in afara retetelor compensate si trebuie platit la pret intreg?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Steluta MutescuComenteaza


+ 9 = 15

Medicamentecompensate.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe acest site. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza. Medicamentecompensate.ro nu isi asuma vreo raspundere legala si medicala pentru textele publicate pe acest site si nu poate fi facut raspunzator pentru eventualele probleme ce pot aparea din folosirea de catre utilizatori a informatiilor de pe acest site.